Over Pro Mirari

Bedankt voor je bezoek aan deze website. Ik ben 'n levensbeschouwelijk kunstenaar en hier deel ik mijn portfolio.

Ik werk met verschillende technieken en materialen, waaronder keramiek, olieverf, klei, glas, textiel, en hout.
De rode draad in mijn werk en leven is vooral de vrije expressie ,werken vanuit de beleving en het gevoel .emotie.en nieuwsgierigheid weergeven in beeld en  woord 

It`s Just a way of life  
Just Frans & Olda Couwenberg 


    

Olda Couwenberg 
Tel: 0623018761
Olda@live.nl


Het onverwachte element.
Wie mij als kunstenaar wil begrijpen ,en waarom ik schilder zoals ik schilder ,dient ook iets van mijn manier van naar het leven kijken te weten .
Natuurlijk is het kijken naar n schilderij ook iets van de toeschouwer zelf met zijn of haar eigen beleving . 
Maar men dient ook iets te weten van de beweegredenen van de kunstenaar . Kunst vraagt nu eenmaal om verdieping , omdat dat nu eenmaal de essentie van leven is .

Het overkomt me vaak , en ik ben me bewust dat ik heus niet de enige ben , dat ik iets geweldig mooi kan vinden ,zonder dat ik het per definitie in de zin van het woord ook mooi vind . 
Ik raak dan verwonderd door het onverwachte element .en spreek dan ook over verwondering .
Dat is ook wanneer ik aan het schilderen ben , ik laat iedere verwachting los en ga op in de handeling van het schilderen zelf .
Mijn schilderijen zijn niet per definitie mooi te noemen ,maar ze verwonderen , de beelden zetten me vaak op het verkeerde been , en daarbij raak ik dan zelf ook verwonderd om het simpele feit dat dit bestaat en mogelijk is .
Ik ben niet uit op gelikte beelden die aan n verwachtingspatroon voldoen , ik kijk uit naar de verwondering , de perfecte imperfectie , en het gebeurt onder mijn handen .
Het is altijd nieuw en altijd weer anders , het is constant en toch afwisselend in hetzelfde moment.
Soms noem ik het schilderen met n randje of op het randje , waarvan de uitkomst totaal onbekend is . 
Het is door mijn gekaderd denken mijn vorm dat als n elastiekje meetrilt op de energie van het leven, waarvan ik me bewust ben dat die kracht ,die door mij werkzaam is en werkt zoals het werkt , volstrekt uniek , zoals het leven in alle anderen even uniek werkzaam is . Dit doet mij verwonderen , en van het leven genieten , dit stemt mij gelukkig .
Je zou dus kunnen zeggen dat ik perfectie ervaar in het imperfecte , het onverwachte element van de levensenergie .
Als toeschouwer van dit proces ben ik wellicht zelf nog het meest verrast . 
Ik leef dus ook uit verwondering om het onverwachte te omarmen .
wie zich dit in kan leven, begint aan n reis die zijn weergave niet kent ,zonder begin of einde .
die komt thuis waar vrijheid en vrede verwondering heet.
Dit alles is wat ik uitdruk door mijn geschilder . het gaat om verwondering en doen verwonderen , het gaat over bespiegeling en ge-inspireert zijn .
Ik noem mijn werkwijze Pro-Mirari-Art , n schilderstijl door verwondering , die door de imperfectie als perfect ervaren wordt en uniek is door het onverwachte element van energie en bewustzijn dat in het leven opgesloten ligt .
Just Frans